Jeroen Bruinsma

Proefschrift verdediging Jeroen Bruinsma: April 2022 

De afgelopen vier jaar heeft Jeroen Bruinsma onderzoek gedaan naar familieleden van jonge mensen met dementie. Het proefschrift bevat verschillende wetenschappelijke rapportages over de impact van dementie op jonge leeftijd op partners en andere gezinsleden.

Lees meer…

Start nieuw seizoen 'Restaurant Misverstand' in België

Na twee succesvolle seizoenen van 'Restaurant Misverstand' in Nederland, start vandaag het eerste seizoen van 'Restaurant Misverstand' in België.

Lees meer…

Foto bewegingstuinBeweeg- en belevingstuin voor mensen met jongdementie in Bilzen

Het centrum 'Over de Brug' in Bilzen is gestart met de aanleg van een beweeg- en belevingstuin voor mensen met jongdementie. In de tuin komen toestellen om te bewegen, maar mensen kunnen er ook tuinieren en van de natuur genieten.

Lees meer…

F taxi Joris'Taxi Joris' rijdt naar het zomerkamp. En terug.

Joris Hessels neemt de tijd - veel tijd - om een aantal boeiende passagiers met zijn taxi op hun bestemming te brengen - en terug - in het nieuwe programma 'Taxi Joris' op televisiezender Canvas.

Lees meer…

F sympTerugblik symposium jongdementie - impressie van een deelnemer

Vol verwachting en met de nodige spanning ’s morgens ingelogd op de link voor het symposium jongdementie. De laatste maanden was het heel hectisch voor onze collega en bezielster van het symposium, Annemie Janssens; de stijgende coronacijfers zorgden op het laatste moment toch nog voor een switch naar een onlinegebeuren.

Lees meer…

SC foto AnouckMensen met jongdementie krijgen de leiding over 'Restaurant Misverstand'

Binnenkort opent Dieter Coppens de deuren van Restaurant Misverstand, het eerste restaurant in België waarvan het voltallige team dementie op jonge leeftijd heeft. Samen met Dieter en chef Seppe Nobels zullen de medewerkers zowel de zaal als de keuken van het restaurant runnen. Vanuit de expertisecentra dementie zorgt Anouck de Bruijn (zie foto) voor begeleiding en ondersteuning van het hele team.

Lees meer…