technology laptop envato Wjpg

 

Online training dementie op jonge leeftijd

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie biedt Alzheimer Nederland nu een gratis online training aan op dementie.nl aan. De training ‘Dementie op jonge leeftijd’ behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen voor naasten van jonge mensen met dementie.

Lees meer…

Nieuwe variant van frontotemporale dementie gevonden

Door deze kennis zijn patiënten met dit ziektebeeld in de toekomst beter te selecteren voor specifieke behandelingen. 

Lees meer…

cover dementie op jonge leeftijd 2020 W

 

Nieuwe datum!!! Symposium dementie op jong leeftijd: leven in het nu, denken aan later.

Wat?
Dementie op jonge leeftijd treft naar schatting 9.000 tot 11.000 Belgen en 14.000 tot 17.000 Nederlanders. Dit heeft niet enkel een grote impact op deze personen zelf, de partner en zijn gezin, maar ook collega’s en werkgevers, de nog levende ouders, klasgenoten en vrienden van de kinderen, professionals en vrijwilligers in de thuiszorg, psychologische zorg, ouderenzorg, ziekenhuizen,…

Lees meer…

Nog dit jaar dagopvang voor mensen met jongdementie te Hasselt

Op 2 juli 2020 meldt het Nieuwsblad dat vzw FERM Thuiszorg afspraken heeft gemaakt met het stadsbestuur van Hasselt voor een dagopvang voor personen met jongdementie in de stad. De vzw dient nu een erkenningsaanvraag in en start in een appartement dat ze van de stad huurt.

InhetWielvanhetVentiel

 

In het Wiel van het Ventiel brengt jongdementie onder de aandacht

Tot vorig jaar werd in Kortrijk de Peugeot Classic georganiseerd, een klassieker voor de wielertoeristen. In het tweede weekend van juli zakten daarbij tussen de 2.000 en 3.000 renners af naar Zuid-West-Vlaanderen om van daaruit te fietsen richting Vlaamse Ardennen of richting Damme. 

Lees meer…

bewoners 2

 

Bijna 2.000 bewoners jonger dan 65 in Vlaamse woon-zorgcentra

In 2018 verbleven in woon-zorgcentra in Vlaanderen 1.847 bewoners die jonger waren dan 65. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) op een schriftelijke vraag van Katrien Schryvers (CD&V). 

Lees meer…